Парламентът на Турция се очаква да одобри кандидатурата на Швеция за

...
Парламентът на Турция се очаква да одобри кандидатурата на Швеция за
Коментари Харесай

Турция е готова да одобри кандидатурата на Швеция за НАТО

Парламентът на Турция се очаква да утвърди кандидатурата на Швеция за участие в НАТО във вторник, преодолявайки най-голямото оставащо затруднение пред разширението на западния боен съюз, предава " Ройтерс ".

Общото заседание на Турция, където ръководещият алианс на президента Реджеп Тайип Ердоган има болшинство, би трябвало да гласоподава молбата на Швеция към 20 месеца след като Стокхолм изиска да се причисли към НАТО след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна.

След като Народното събрание ратифицира този ход, се чака Ердоган да го подпише като закон до дни, оставяйки Унгария като единствената страна-членка, която не е одобрила присъединението на Швеция.

Унгария сподели, че има вяра, че участието в НАТО " не е приоритет " за Швеция въз основа на нейните дейности. Варшава даде обещание да не бъде последният съдружник, който ратифицира участието на Швеция, само че нейният парламент е във почивка до към средата на февруари.

Турция и Унгария поддържат по-добри връзки с Русия от останалите членове на ръководената от Съединени американски щати Организация на Северноатлантическия контракт.

Въпреки че се опълчва на нахлуването на Русия в Украйна, Турция подлага на критика западните наказания против Москва, като предизвести, че ще отговори, в случай че НАТО укрепи военната инфраструктура в двете скандинавски страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР